Lek om toegang te krijgen tot documenten in HP print apparatuur gedicht

Een flink deel van de HP printers portfolio in zowel consumenten-, zakelijke- als professionele markten bleek een lek te vertonen waardoor zeer ‘professionele’ kwaadwillende toegang zouden kunnen krijgen tot opgeslagen documenten in printsystemen.

hp-logo

Beveiliger F-Secure, ontwikkelaar van diverse beveiligingsapplicaties zegt dat er nogal wat kennis nodig is om in te breken in de printsystemen van HP. Het bedrijf – dat de lek ontdekte – zegt geen aanwijzingen te hebben dat het ontdekt lek al door ‘ervaren criminelen of cyberspionnen’ is ontdekt en dat er ook daadwerkelijk is ingebroken.

Niet bekend of Indigo systemen ook deel uitmaakten van de patch-actie

HP reageerde aanvankelijk wat aarzelend op de constatering die F-Secure naar eigen zeggen in het voorjaar bij HP meldde. HP hield het lek vooralsnog stil om de maar liefst 150 verschillende print systemen stuk voor stuk onder de loep te kunnen nemen en te kunnen updaten. Die patch is inmiddels voor alle betrokken systemen beschikbaar. Er is geen lijst openbaar gemaakt met de betroffen print systemen.

Of een eventuele inbraak een printer ook volledig op slot kan zetten, is niet onomstotelijk duidelijk gemaakt. In zo een geval zou een aanvaller om losgeld kunnen vragen. F-Secure maakte ook daarvan geen concrete meldingen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK