Offsetplaten Fujifilm per 1 november 70 cent per vierkante meter duurder

Fujifilm zegt dat de grondstoffeninflatie aanhoudt en zich daarom genoodzaakt ziet de prijzen voor haar klanten te verhogen.

Fujifilm Platen

Naast de kosten voor de grondstoffen worden ook de logistieke kosten als onderliggende oorzaak genoemd voor de prijsstijging. Fujifilm zegt er intern alles aan gedaan te hebben om de prijsstijging te voorkomen. Maar aluminium stijgt in een zodanige omvang dat de kosten daarvan intern niet meer op te vangen zijn.

Prijsmodellen

Klanten kunnen kiezen voor het zogenaamde Platesense programma, waarin de prijzen voor de langere termijn kunnen worden vastgelegd. Binnen dergelijke raamwerkovereenkomsten worden prijzen, leveringen en afvalverwerking via een forfait berekend.

Taku Ueno, senior vice president van Fujifilm Graphic Systems, EMEA, zegt dat Fujifilm de prijzen volgt van de ‘London Metal Exchange‘. Volgens hem heeft het aluminium prijsniveau een ongezien niveau bereikt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK