Toename online nieuwsconsumptie tijdens storing Facebook

NDP Nieuwsmedia maakte een analyse van de online nieuwsconsumptie van de reguliere online nieuwskanalen ten tijde van de grote Facebook storing op maandagavond 4 oktober.

Bereik Nieuwsplatforms Per Uur Tijdens Storing Facebook Op 4 Okt 21

De laatste nieuwe cijfers uit het Nederlands Online Bereik Onderzoek (NOBO) laat bovenstaande conclusie zien.

NDP schrijft hierover: “Met de daling van het aantal clicks op sociale media, nam het aantal rechtstreekse bezoeken aan nieuwssites en -apps sterk toe. Dit kan verklaard worden door de informatiebehoefte van de social-mediagebruikers. Ook het tijdelijk wegvallen van de invloed van de Facebook-algoritmen kan een rol hebben gespeeld bij het gestegen bezoek aan nieuwssites.”

De analyses zijn gebaseerd op de meting van 37 Nederlandse online nieuwsmerken die zijn opgenomen in het Nederlands Online Bereik Onderzoek (NOBO).

Tussen 19.00 en 24.00 uur trokken de Nederlandse nieuwsmedia 39 procent meer bezoekers. Deze bezoekers consumeerden bij hun bezoek aanzienlijk meer online nieuws. De informatiebehoefte leidde tot 56 procent meer paginaweergaven dan op voorgaande maandagen. De tijd die de bezoekers op de nieuwsplatforms doorbrachten, was bij de helft langer dan gebruikelijk.

Bron: NDP Nieuwsmedia

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK