FESPA ’21 Amsterdam trok bijna 8000 bezoekers uit 100 landen

Dat beurzen vanuit een diep dal hun positie weer moeten herwinnen maakte FESPA Global Print Expo wel duidelijk. In 2019 trok de beurs maar liefst 21.780 bezoekers uit 137 landen. Amsterdam moest tevreden zijn met een fors lager aantal.

Img 4540

In 2019 werd de beurs in mei van dat jaar in München gehouden. Toch zegt Neil Felton, CEO van FESPA een optimistische terugblik te hebben op de Amsterdamse editie, waarbij hij vooral refereert naar de positieve feedback van de exposanten.

Neil Felton
Neil Felton, CEO FESPA

Bijna de helft van de bezoekers was afkomstig uit de Benelux en Duitsland. Het overgrote deel van de overige bezoekers kwam uit Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Polen. Het aantal bezoekers van buiten Europa was door de nog bestaande coronabeperkingen gering. De bezoekers uit die landen kenmerkten zich vooral door het dragen van mondkapjes, hetgeen ook gebeurde bij een aantal exposanten van buiten Europa.

Eerste keer

Maar liefst 54% bezocht FESPA voor de eerste keer. De organisatie zei dat dit vooral wijst op de honger naar marktkennis in dit segment en ook naar inspiratie in commerciële uitdagingen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK