Cijfers online nieuwsconsumptie 2020 in kaart gebracht

Erik Grimm van NDP Nieuwsmedia publiceerde deze week de cijfers rondom de digitaal nieuwsconsumptie. Het zal geen verrassing zijn dat corona het afgelopen jaar veel invloed heeft gehad.

Bereik Nieuwssites Per Dag 2020
(selecteer en klik in het beeld voor vergrote weergave)

‘Cyberjournalistiek’ springlevend tijdens coronacrisis.

Erik Grimm
Erik Grimm, NDP

Grimm concludeert in de eerste alinea van zijn publicatie het volgende: ‘Het dagelijkse bereik van nieuwssites en apps nam vorig jaar met 16 procent toe. De hoeveelheid bekeken nieuws steeg zelfs met een derde.’

Lees verder bij NDP

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK