‘Tijdelijke werkloosheid’ in papierbranche

Ondanks alle toekomstperspectieven die duiden op langzaam maar zeker herstel van diverse grafische marktsegmenten, blijven papierfabrikanten somber gestemd over de marktontwikkelingen rondom grafisch papier.

Sappi Magno Web Papier
Papierproductie bij Sappi

Als zowel Sappi als UPM vrijwel gelijktijdig maatregelen aankondigen, dan is er echt wel ‘wat aan de hand’. Sappi Europe kondigde afgelopen week aan aan per 1 januari aanstaande haar prijzen met 7-10% te verhogen. In een verklaring zeiden zij dat de verhoging noodzakelijk was om kosten en opbrengsten in balans te houden. Toch zegt Sappiu ook dat zij de productie van grafisch papier onverminderd zullen voortzetten, ondanks het feit dat in 2023 de omzet 38 procent is gedaald.

In dezelfde week zegt het Finse UPM een ‘tijdelijke werkloosheid‘ als maatregel te zullen nemen in aanloop naar een meer structurele aanpassing van de productie in Finland. De maatregel wordt ingevoerd vanaf 1 januari en zal verdeeld over verschillende locaties duren tot en met uiterlijk augustus 2024. Per locatie zal de maatregel 90 dagen gaan duren.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK