Tentoonstelling 60 jaar print

Op 14 september opent in Amsterdam de tentoonstelling ‘AGA LAB print 60 jaar’. Al zestig jaar hebben kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals in AGA LAB (voorheen Amsterdams Grafisch Atelier) de mogelijkheid verschillende druktechnieken toe te passen.

Komend jaar komen de verschillende facetten van print uitgebreid aan de orde in het jubileumprogramma. Te beginnen met een expositie van de kunstenaars en ontwerpers van AGA LAB door de jaren heen.

De expositie van ruim 80 kunstenaars, wordt op vrijdag 14 september om 17.00 uur feestelijk geopend door Fenna Ulichki, voorzitter van stadsdeel West. Tijdens de opening is er een ronde-tafelgesprek met verhalen van een aantal gebruikers; kunstenaars die print artistiek toepassen op steen, textiel en conceptueel: Elma Oosterhof, Sophia Bentoh en Dennis Munoz Espadina. Gespreksleider is Maze de Boer, multidisciplinair kunstenaar, werkend met installaties, video, fotografie en geluid, en tevens bestuurslid AGA LAB.

Achtergrond
AGA LAB is als ‘Amsterdams Grafisch Atelier (AGA)’ in 1958 opgericht als voorziening voor Amsterdamse kunstenaars, die zich geen eigen grafisch atelier konden veroorloven. Het is uitgegroeid tot een goed geoutilleerd openbaar atelier en organiseert: masterclasses, workshops, lezingen en presentaties. En het heeft zich ontwikkeld tot een laboratorium voor kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve professionals, die willen experimenteren met grafische techniek in de breedste zin van het woord. Sinds voorjaar 2016 is de naam: AGA LAB.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK