Tentoonstelling Fotolia TEN Collection in samenwerking met Roland DG

fotolia

Op 13 maart opent Fotolia in Berlijn (D) de tentoonstelling van zijn TEN Collection. Hier tonen ze werken van 22 internationale digitale kunstenaars. Voor het eerst zullen de designs niet enkel op de computer te zien zijn, maar ook als hoogwaardige grootformaatprint. Roland DG werkte mee aan dit project en zorgde voor de realisatie van de prints.

De bekende beelddatabank Fotolia startte in 2011 met TEN. Dit is een project met als doel digitale kunst beschikbaar te maken voor het grote publiek. 10 artiesten uit 10 landen werden gevraagd  een digitaal kunstwerk te creëren. Dat werk werd elke 10de van de maand gedurende 24u als gratis download aangeboden op de website van Fotolia. Zo werd het werk van ’s werelds beste digitale kunstenaars gedeeld met het grote publiek, dat de beelden, effecten en elementen vrij in zijn eigen designs mag verwerken.

Het werk van de eerste groep kunstenaars en van de deelnemers aan de tweede sessie wordt van 14 maart tot 30 mei tentoongesteld in het FotoliaLAB in Berlijn. Het gaat om 21 vermaarde kunstenaars uit alle hoeken van de wereld, waaronder Rusland, Brazilië, Frankrijk en Duitsland. De creaties werden speciaal voor deze tentoonstelling door Roland DG in groot formaat uitgeprint. Daarvoor gebruikten ze de VersaUV LEJ-640F die de designs aan zeer hoge kwaliteit printte op aluminium sandwichplaten.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK