Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Straatkunst zet je op verkeerde been

De wereldberoemde straatkunstenaar Leon Keer is deze week in Leeuwarden bezig met het maken van vier 3D-straattekeningen, geïnspireerd door het werk van graficus M.C. Escher.

In de binnenstad van Leeuwarden werkt Keer aan vier grote ‘illusies’ op de grond, die op 17 mei klaar zullen zijn. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Fries Museum en Station Leeuwarden.

Leon Keer is een van ‘s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij wordt overal ter wereld gevraagd voor opdrachten, van de Verenigde Staten tot Australië. In het kader van het project Planeet Escher is Keer nu aan de slag gegaan in Leeuwarden. Met vier verschillende straattekeningen creëert hij een Escheriaanse route van Station Leeuwarden tot het Fries Museum. De straattekeningen zullen dan ook een doorkijkje zijn naar een parallel universum waarin niets is wat het lijkt.

Dit jaar staat Leeuwarden in het teken van Escher. Naast de grote tentoonstelling van zijn werk ‘Escher op reis’ en het project  ‘Planeet Escher’, presenteert het Fries Museum nog het hele jaar de tentoonstelling ‘Phantom Limb: art beyond Escher.’

Bron: Sign plus

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK