Een virtueel museum

In Amsterdam ‘staat’ een museum dat niet bestaat: het Poëziemuseum. Dat wil zeggen, er is geen fysiek gebouw. Dit museum staat pal op het Museumplein in Amsterdam en is alleen te bezoeken via een app op de smartphone.
De initiatiefnemers wilden heel graag een museum voor poëzie opzetten, omdat dat er nog niet is. Schrijver Anna Enquist werd aangesteld als curator van het museum en selecteerde tien Nederlandse dichters met ieder zes gedichten. Die dichters (onder andere Annie M.G. Schmidt, Ida Gerhardt en Menno Wigman) hebben elk een persoonlijk virtueel paviljoen op het Museumplein, die bezoekers vanuit de app selecteren. Door te lopen en de camera te richten, zijn de gedichten te lezen en te bekijken.
Wel moet je om het museum te bekijken daadwerkelijk naar het Museumplein toe, want de app werkt op basis van gps.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK