Expositie Paradiso posters

In de jaren 70 kon niemand om het werk van Martin Kaye heen. De Brit was huisontwerper van Paradiso, maar bovenal letterfanaat. Nu de Amsterdamse poptempel 50 jaar bestaat, besteedt het Grafisch Atelier Hilversum aandacht aan zijn posters.

Van 1972 tot 1983 werkte Kaye, in de jaren 70 overgewaaid uit Londen, letterlijk dag en nacht voor Paradiso.
Zijn drukpers, werktafel, stoel en wat hij verder nodig had, stonden in de kelder van de concertzaal. Dat was zijn territorium, waar het rook naar giftige verf, verfverdunner en sigaretten.
Terwijl boven zijn hoofd optredens van Blondie, Dexter Gordon, The Stranglers en The Jam klonken, ontwierp Kaye zijn affiches. Overdag ging hij met een rol affiches onder zijn arm de stad in, waar hij zijn werk bij een reeks vaste adressen sleet.

Voor elke band ontwierp Kaye een nieuwe typografie.
Het Grafisch Atelier Hilversum bestaat vijftig jaar, en zo ook Paradiso. Vanwege dit dubbel jubileum wordt in Hilversum een expositie met het werk van Kaye opgetuigd, die van 31 maart tot en met 30 april te zien is. Een tiental posters komt tussen de drukpersen van het grafisch atelier te hangen.

Bron: het Parool

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK