Cmd P for (reality) 2019 voorspelt print in 2078

De tentoonstelling Cmd P for (reality) 2019 in AGA LAB vraagt aan 4 internationale kunstenaars zich te buigen over de toekomst van het geprinte kunstwerk over 60 jaar.

Waarom deze vraag door AGA LAB alleen aan kunstenaars wordt gesteld is niet helemaal duidelijk. Duidelijk is wel dat het zeker interessante gedachten zal opleveren, want 60 jaar vooruit kijken is niet bepaald een eenvoudige opgave. De vraag voor de kunstenaars gaat verder dan alleen het medium print. Ook wordt gekeken naar de vluchtigheid van digitale media en de wijze waarop het samenspel met print invloed gaat krijgen op toekomstige generaties en machtsstructuren.

Print 2079

60-jarig bestaan AGA LAB

Aanleiding voor het uitvoeren van het onderzoek is het 60-jarig bestaan van AGA LAB. In 1958 werd AGA LAB voor kunstenaars opgezet als ‘Amsterdams Grafisch Atelier (AGA)’. De faciliteiten die de werkplaats tegenwoordig biedt, geven ruimte om te experimenteren met grafische technieken, zoals: zeefdruk, ets, lithografie en digitale technieken. Cmd P for (reality) 2079 vindt van 11 juli t/m 22 september plaats in het deels getransformeerde Allard Pierson; een samengaan van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 8 oktober wordt de expositie getoond in
Frans Masereel Centrum, de nieuwe expositieruimte van de Vlaamse collega-instelling van AGA LAB.

Bron: sign.nl

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK