De Persgroep verandert naam in DPG Media

De Persgroep versterkte zich het afgelopen jaar door de volledige overname van Medialaan – moederbedrijf van diverse commerciële radio- en televisiezenders in België – en Independer – vergelijkingssite van financiële producten in Nederland. Het mediaconcern zette daarmee een grote stap in de strategie om internationaal actief te zijn in nieuws, entertainment en online services. Om deze nieuwe koers te markeren wordt een nieuwe naam en identiteit geïntroduceerd.

DPG MediaChristian Van Thillo, CEO: “De Persgroep is dertig jaar geleden begonnen als een Vlaamse uitgeverij van dag- en weekbladen. Geleidelijk aan zijn we uitgegroeid tot een multimediaal bedrijf dat in drie landen actief is. De recente overnames van Medialaan en Independer hebben deze evolutie versneld. We waren toe aan een nieuwe naam die past bij de breedte van onze activiteiten. Vanzelfsprekend refereert DPG Media naar het verleden, één waar we trots op zijn. Het logo verwijst daarnaast naar onze drie strategische basisactiviteiten, die we in de toekomst verder willen uitbouwen.”

De samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse dochterbedrijven werd opgevoerd, teneinde meer kracht en snelheid te geven aan de digitale transformatie van beide ondernemingen. Inmiddels is een gecombineerde directie aangesteld, die voor de twee landen de samenwerking aanstuurt.

De nieuwe naam geldt voor alle bedrijfsonderdelen in beide landen: Medialaan – de Persgroep Publishing en de Persgroep Nederland.

Opmerkelijk genoeg geeft DPG Media (vooralsnog) geen website. Een woordvoerder van DPG Media laat weten dat de nadruk van de lancering van DPG Media op dit moment in België ligt, Nederland volgt later.

DPG Media is uitgever van ADR nieuwsmedia (AD, PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, de Stentor en de Tubantia), de Volkskrant, Trouw en Het Parool. De Persgroep is eigenaar van de radiozender Qmusic, zakelijk platform De Ondernemer, online video MyChannels en diverse websites zoals: Independer, Autotrack, Intermediair, Nationale Vacaturebank, Reclamefolder.nl, Sportnieuws, Hardware.info en Tweakers. De Persgroep is tevens uitgever van meer dan 140 huis-aan-huiskranten. De merken van de Persgroep realiseren dagelijks een bereik van 11,9 miljoen contacten.

In Vlaanderen omvat DPG Media naast dagbladen als het Laatste Nieuws en De Morgen ook tijdschriften als Humo en Primo, evenals tv-zenders als VTM, Q2, Caz, Vitaya en radiozenders Joe en Qmusic. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van het Deense Berlingske Media die haar eigen naam behoudt.

Bron: Nederlands Media Netwerk

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK