Tekort aan papier drijft prijzen op

Dat de kerstkaarten misschien wel duurder worden vanwege het papier tekort en dure transporten uit China haalt zelfs het landelijke nieuws.

Crownvangelder 6

Kerstkaarten worden dit jaar mogelijk 25% duurder door de tekorten op de papiermarkt. Ook kalenders en ander drukwerk stijgen flink in prijs, waarschuwen drukkerijen en papierproducenten.
„De papiermarkt is aan het veranderen, onder meer door tekort aan papierpulp”, zegt Wouter Haan van drukkerij Reclameland tegen de NOS. „Papier is voor ons 15% duurder geworden. Energie is duurder geworden, de mensen, inkt, het vervoer uit China. Als dit zo doorzet kom je snel uit op een prijsstijging van 20 tot 25%.”

Door problemen met transport en de grote vraag naar karton vanwege het webwinkelen is er een tekort aan papierpulp. Dat wordt gebruikt in bijvoorbeeld luiers, wc-papier en wenskaarten. Het tekort aan pulp veroorzaakte al problemen met de levering van schoolboeken. Ook worden er minder leesboeken gedrukt vanwege het tekort

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK