PostNL: Tekort postbodes en hergebruik verpakkingen

Op de dag dat het nieuws bericht over een tekort aan postbodes, komt PostNL zelf met een persbericht naar buiten op hun succesgebied van verpakkingen.

“PostNL komt mensen tekort, personeel hoofdkantoor moet 750.000 brieven bezorgen”, kopt het AD vandaag. Er is zo’n groot tekort aan postbodes, dat medewerkers van het hoofdkantoor nu gevraagd zijn om in september voor een wijk de post te gaan bezorgen. De problemen komen zeker niet door een groei in het aantal postbezorgingen, maar volgens het AD door “de florerende economie en doordat postbodes een recente uitbreiding van hun takenpakket niet zien zitten.”

postnl verpakking hergebruikGroei zit er wel in pakketten en daarmee verpakkingen. PostNL en FuturumShop willen minder verpakkingsmateriaal gebruiken, minder lucht vervoeren in verpakkingen, en daarmee e-commerce verduurzamen. Daarom testen de twee partijen vanaf 3 september twee maanden lang het gebruik van flexibele herbruikbare verpakkingen. De online bestellingen van FuturumShop, online shop voor wielrenners en mountainbikers, die zijn bestemd voor Zwolle en omgeving, worden hierin verpakt en bezorgd.

De herbruikbare verpakkingen worden na bezorging meegenomen door de PostNL-bezorger. Eén herbruikbare verpakking kan tot 1.000 keer opnieuw gebruikt worden en daarmee leiden tot een besparing van 138 kilo karton. Dit betekent een besparing van 138 kilo CO2 . De herbruikbare verpakkingen zijn gemaakt van flexibel materiaal dat zich vormt naar het product waardoor er minder lucht in het pakket zit.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK