Tekort dreigt voor ethylalcohol voor de productie van verpakkingen

Onder deze uitzonderlijke omstandigheden is de prioriteit het veiligstellen van de bedrijfscontinuïteit voor de levering van consumptiegoederen die van vitaal belang zijn voor de bevolking. Voedsel is daar één van.

ethylalcohollogo_fta-europeHet is van essentieel belang dat de voedselvoorziening van de Europese bevolking wordt gewaarborgd, en daarom moet elke verstoring van de bevoorradingsketen worden vermeden. De Europese grafische industrie waarschuwt daarom voor het reeds ervaren tekort aan ethylalcohol bij bepaalde bedrijven. Ethylalcohol is een kritisch inputmateriaal voor de productie van bedrukt verpakkingsmateriaal* en dus voor de productie van voedselverpakkingen. Zonder verpakking kunnen levensmiddelen de eindverbruiker niet bereiken.

Ethylalcohol wordt ook gebruikt voor de productie van desinfecterende middelen, die met de verspreiding van COVID-19 aanzienlijk zijn toegenomen. Hoewel de levering van ethylalcohol voor sanitaire doeleinden, met name in medische omgevingen, moet worden gewaarborgd, moet ook de levering ervan voor de continue productie van levensmiddelenverpakkingen beschikbaar zijn.

De overkoepelende Europse brancheorganisaties doen een dringend beroep op de Europese en nationale autoriteiten om de levering van ethylalcohol voor de continue productie van levensmiddelenverpakkingen veilig te stellen.

* Ethylalcohol wordt gebruikt in flexodrukprocessen om inkten te verdunnen en machines te reinigen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK