Burgemeester Emmen deelt visitekaartjes uit

Grafische bedrijven voelen een teruggang in evenementen en promotiemogelijkheden meteen, maar in deze uitzonderlijke tijden zien we ook hoe sommige bedrijven met positieve en belangeloze initiatieven komen. Grafisch ondernemers geven gratis advies, komen met creatieve drukwerkacties of geven aandacht aan producten die thuiswerken aangenamer maken.

Eric van OosterhoutVan een ander kaliber is het evenzo medemenselijke initiatief van de burgemeester van Emmen. Deze Eric van Oosterhout geeft een fysiek visitekaartje af aan inwoners en ondernemers wanneer zij getroffen worden door criminaliteit, brand of een ander noodlot.

In VNG Magazine geeft hij aan: “Het idee dat ze mijn kaartje hebben, helpt naar mijn mening al enorm. Er wordt ook nauwelijks tot geen misbruik van gemaakt, de meeste mensen redden zichzelf. Als het nodig is, kan ik het proces wat versnellen. De rode loper moet uit voor mensen die in de ellende zitten door brand of inbraak, ze hebben er niet voor gekozen. Toch kunnen herbouwvergunningen weleens op zich laten wachten. Zo was er laatst een fietsenzaak tot de grond toe afgebrand. De eigenaar wilde snel herbouwen, maar de vergunning kwam niet los. Hij belde mij en dan kan ik dat proces een zetje geven.”

Bron: VNG.nl

Heb jij ook een positief of creatief initiatief dat je wilt delen? Mail naar ons of post het op Twitter met de hashtags #coronamaaktcreatief en #grafimedia.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK