Burgemeester Emmen deelt visitekaartjes uit

Grafische bedrijven voelen een teruggang in evenementen en promotiemogelijkheden meteen, maar in deze uitzonderlijke tijden zien we ook hoe sommige bedrijven met positieve en belangeloze initiatieven komen. Grafisch ondernemers geven gratis advies, komen met creatieve drukwerkacties of geven aandacht aan producten die thuiswerken aangenamer maken.

Eric van OosterhoutVan een ander kaliber is het evenzo medemenselijke initiatief van de burgemeester van Emmen. Deze Eric van Oosterhout geeft een fysiek visitekaartje af aan inwoners en ondernemers wanneer zij getroffen worden door criminaliteit, brand of een ander noodlot.

In VNG Magazine geeft hij aan: “Het idee dat ze mijn kaartje hebben, helpt naar mijn mening al enorm. Er wordt ook nauwelijks tot geen misbruik van gemaakt, de meeste mensen redden zichzelf. Als het nodig is, kan ik het proces wat versnellen. De rode loper moet uit voor mensen die in de ellende zitten door brand of inbraak, ze hebben er niet voor gekozen. Toch kunnen herbouwvergunningen weleens op zich laten wachten. Zo was er laatst een fietsenzaak tot de grond toe afgebrand. De eigenaar wilde snel herbouwen, maar de vergunning kwam niet los. Hij belde mij en dan kan ik dat proces een zetje geven.”

Bron: VNG.nl

Heb jij ook een positief of creatief initiatief dat je wilt delen? Mail naar ons of post het op Twitter met de hashtags #coronamaaktcreatief en #grafimedia.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK