Drukwerkdeal opent aanval op regulering visitekaartjes

Online drukker Drukwerkdeal.nl is een petitie gestart om zijn ongenoegen te uiten over de op handen zijnde regulering van visitekaartjes. Met de petitie hoopt het bedrijf een wetsvoorstel, dat naar verwachting deze zomer al de Tweede Kamer bereikt, in de kiem te smoren.

Begin 2016 kondigde de toenmalige Staatssecretaris Mansveld al een soortgelijke regulering aan. Toen ging het om plastic tasjes. Doel van dit soort regelgeving is, om het milieubewustzijn onder consumenten te vergroten. Drukwerkdeal.nl vindt dat dit doel door de Rijksoverheid ruimschoots wordt voorbijgeschoten.

“Er is een duidelijke grens tussen milieubewustzijn en betutteling,” aldus Haico Meijerink, directeur bij Drukwerkdeal.nl. “Die grens is met deze regeling wat ons betreft overschreden. Iedere Nederlander heeft het recht te laten zien wie hij is. Dat kan en mag je niet belasten.”

Drukwerkdeal.nl is van plan de handtekeningen persoonlijk bij Staatssecretaris Dijksma aan te bieden.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

2 reacties

 1. Robin op 21/04/2017 om 11:50

  Hallo Jolanda,

  Wat ontzettend tof om te zien dat je ons goed in de gaten houdt, en hier zo’n mooi artikel aan hebt geweid!

  Zoals je al vermoedde, was dit onze flauwe 1 april grap. Wij hadden het idee gevat om de markt eens even te shockeren. Gezien je artikel is dat gelukt en heb jij er op een mooie manier aan bijgedragen. De volgende keer zullen wij zorgen voor echte informatie waar je weer een mooi artikel van kan maken 😉

  Bedankt voor je betrokkenheid en alvast een heel mooi weekend!

  Robin Bosch
  Marketing medewerker & Specialist Webcare
  robin.bosch@drukwerkdeal.nl
  088-8855702 2. Klaasjan op 18/04/2017 om 14:49

  1 april!Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK