PaperChainManagement: Europese productie grafisch papier in glijvlucht

De periodieke nieuwsbrief van PaperChainManagement laat deze week de gevolgen zien van de blijvende afname in de productie van grafisch papier.

paper-chain-management

In de afgelopen 5 jaar nam de Europese productie af van 34.660.000 ton papier tot naar verwachting 26.456.000 ton in 2021. Dat is ongeveer 5-6% per jaar. Volgens PaperChainManagement uit Haarlem heeft vooral het tweede kwartaal van 2020 flink invloed gehad op de papierproductie.

Papier Productie

Het segment krantenpapier heeft het meest geleden, gevolgd door diverse varianten van gecoat papier. De bezetting op de papierproductie ligt momenteel op zo’n 80-85%. Dat heeft gevolgen voor de resultaten en de daaruit voortvloeiende marktprijzen. Diverse producenten hebben prijsverhogingen per 1 maart aangekondigd.

Bron: website PaperChainManagement

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK