Multicopy Noordwijk investeert in automatisering

Tijdswinst bij Multicopy in Noordwijk Klei-Oost met een gestroomlijnde productie. Eigenaar Leendert Bedijn vertelt enthousiast over de investering in een Canon printer met hoge kwaliteit printopdrachten.

Leendert heeft sinds begin januari 2021 de Canon imagePRESS C10010VP operationeel. In combinatie met de werkvoorbereidingssoftware PRISMAprepare en de PRISMAsync controller is de productietijd verkort en zijn afdrukkwaliteit en betrouwbaarheid van printen verhoogd. Doordat de printopdrachten nu eenvoudig en geautomatiseerd worden voorbereid met de software, vervolgens achter elkaar worden geproduceerd en direct worden nabewerkt met onder andere een squarefold en een driekant snijder, rollen compleet afgewerkte eindproducten de printer uit.

Multicopy Noordwijk Klei Oost

Eigenaar Leendert Bedijn laat weten: “Ik kan precies zien hoe lang de opdrachten nog draaien en wanneer er papier bijgevuld moet worden. We hadden laatst een grote opdracht van 950 boekjes met 72 pagina’s op zwaarder papier en die heeft de C10010VP zonder storing gedraaid. En voor een reclamebureau moest ik zes verschillende tabbladen met volvlakken in moeilijk te printen pasteltinten produceren. Die kwamen zó mooi uit de printer. Ik kan ze niet eens zo mooi drukken. Nu is het iets rustiger dan normaal, maar als de horeca straks weer opent, zijn we klaar voor een grote hoeveelheid aan mooie opdrachten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK