Verrassende feiten over papier

Er bestaan nog altijd hardnekkige vooroordelen over papier in de samenleving. Zoals, dat papier alleen maar bomen zou kosten. De papierindustrie rekent graag af met deze in haar ogen verkeerde beeldvorming. Zo heeft Antalis recent een infographic laten maken, met de 11 ‘verrassende feiten over papier’. Hierin benadrukt de papierfabrikant de ‘groene’ kant van papierproductie en -gebruik.

De 3 meest opvallende feiten:

  1. ontbossing van het tropisch regenwoud wordt voor 95% veroorzaakt door vee- en sojateelt (lees: niet door papierproductie);
  2. papier kun je 7 keer recyclen;
  3. sinds 1995 is er 17 miljoen hectare bos in Europa bijgekomen.

Kleine kritische kanttekening: Antalis geeft geen bronvermelding, zodat niet na te gaan is waar de papierproducent deze ‘feiten’ vandaan heeft gehaald.

De infographic is als pdf te downloaden

Bron: papierenkarton

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK