Feiten over duurzaamheid papier

papierTwo Sides, een online platform dat vanuit de grafische industrie papier en print wil promoten, heeft 11 fact sheets gepubliceerd die grafici kunnen gebruiken om hun klanten beter te informeren over de zin en onzin van milieuaspecten rondom papier. Eén van de meest hardnekkige misvattingen is dat papier tot ontbossing leidt. Dat is onjuist, in ieder geval voor wat betreft Europa. Niet alleen wordt bijna driekwart (72%) van al ons papier gerecycled, ook zou volgens Two Sides in de afgelopen 20 jaar het bosgebied in Europa zijn gegroeid met een totale omvang zo groot als Portugal. (Kleine kanttekening van de redactie: hierbij dient opgemerkt te worden dat het gaat om productiebossen, die qua biodiversiteit niet zo rijk zijn als natuurlijke, oerbossen). Desondanks bieden de gratis te downloaden factsheets nuttige informatie waarmee grafische bedrijven hun klanten beter kunnen informeren.
Bron: duurzamerwerken.nl

Lees ook:

 


 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK