Papier en golfkarton – De mythen en feiten 

BW_M&F-Golfkarton2016_DEF.inddNieuwe brochure over dé verpakkingsoplossing voor de circulaire economie

Dat golfkarton meer is dan een kostenefficiënte verpakkingsoplossing, laat de nieuwe brochure Papier en golfkarton – De mythen en feiten zien. Met een hernieuwbare bron en fantastische recyclingprestaties, is golfkarton dé verpakking voor een circulaire economie. Recent onderzoek toont verder aan dat fruit, dat is verpakt in golfkartonnen verpakkingen, drie dagen langer vers blijft dan fruit dat wordt vervoerd in plastic kratten. Met golfkarton kan de toekomst beginnen!

Europees bos groeit dagelijks met de omvang van 1500 voetbalvelden

De brochure is een uitgave van de brancheorganisatie Corrugated Benelux Association Nederland (CBA) en Papierenkarton.nl, het informatiecentrum over papier en karton. De brochure Papier en golfkarton – De mythen en feiten – bevat interessante kerngegevens, zowel over de duurzame eigenschappen van golfkarton als over de Nederlandse golfkartonindustrie. Golfkarton wordt gebruikt in elk bedrijf en huishouden. In Nederland wordt jaarlijks zo’n 1250 miljoen m2 aan golfkarton geproduceerd. Met de stormachtige opkomst van het online-winkelen neemt de vraag naar golfkarton verder toe.  Golfkarton leent zich prima voor creatieve bedrukking en kan daarmee bijdragen aan de merkbeleving op de winkelvloer en bij de klanten thuis.

87% van het papier en karton wordt gerecycled

Golfkarton biedt tijdens vervoer en opslag bescherming aan producten en voedingsmiddelen, aan versproducten in het bijzonder. Het is een efficiënte verpakking die op maat wordt gemaakt. Golfkarton is functioneel, praktisch en bovenal zeer duurzaam. Het bestaat grotendeels uit oud papier. Retailers zamelen maar liefst 95% van het gebruikte golfkarton weer in. Daarmee wordt nieuw karton gemaakt. 87% van het op de Nederlandse markt gebrachte papier en karton wordt gerecycled. De duurzaamheid van golfkarton gaat nog verder. Wanneer in plaats van oud papier verse houtvezels worden gebruikt voor de productie van het materiaal, gebeurt dit doorgaans met hout afkomstig uit duurzaam beheerd bos. Voor iedere gebruikte boom wordt een nieuwe geplant. Of meer. Daarmee draagt golfkarton bij aan de Europese bosgroei van 30% sinds 1950. Golfkarton voorkomt eveneens verspilling van voedsel. Golfkarton heeft de toekomst!

De brochure is op te vragen bij de CBA en Papierenkarton.nl

www.golfkarton.org en www.papierenkarton.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK