5 trends in label printing

label printingDe markt voor label printing is een echte groeimarkt. De verwachting is dat de wereldwijde marktomvang tot 2022 zal oplopen tot ruim $ 45 miljard, met een jaarlijkse groei van 4%. Er komen ook steeds meer toepassingen. Er zijn 5 belangrijke ontwikkelingen in de labelmarkt, waar producenten van labels mee te maken krijgen. Dat zijn:

  1. De vraag naar lichtere verpakkingen vraagt ook om lichtere labels; dit betekent dat er meer vraag komt naar kleinere labels, gemaakt van lichtere materialen.
  2. Verpakkingsmaterialen worden steeds meer recyclebaar, omdat de markt daarom vraagt. Dat betekent dat ook labels meer en meer van recyclebaar materiaal gemaakt moeten worden.
  3. De vraag naar kleinere oplagen en snellere levertijden leiden tot een nog meer geautomatiseerde productie, ook van etiketten en labels. In de labelproductie speelt the internet of things een grotere rol, waarbij er een connectie/communicatie is met verzenders, betaalsystemen etc.
  4. Premium producten moeten nog meer opvallen door luxe etiketten. Label printers zullen nog meer variatie in ontwerpen en veredelingstechnieken inzetten, om labels een exclusieve uitstraling te geven.
  5. Om namaakproducten en vervalsingen te weren groeit de vraag naar anti counterfit-labels. Dit probleem speelt bijvoorbeeld in de cosmetica, pharmacy en luxe producten, zoals dure wijnen. Er zijn al tal van toepassingen, en die worden steeds talrijker. Denk aan speciale lijmsoorten (die nauwelijks te verwijderen zijn) of geïntegreerde QR-codes.

Bron: drupa

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

1 reactie

  1. E. van der Heiden op 05/09/2018 om 10:14

    Wat een onzin , betreffende het gewicht van labels op een verpakking. De verpakking wordt lichter, dat klopt. Maar zolang het gewicht van het label nauwelijks 5% van het totale gewicht van de verpakking is , is die opmerking over het verminderen van gewicht van het label , een geval van over de topLogo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK