Vernieuwde FD blijft trouw aan print

FDOp maandag 10 september komt het Financieele Dagblad met een vernieuwde krant. Ook de weekendkrant en het wekelijkse magazine worden vernieuwd. De vernieuwde krant verschijnt dan niet langer in het Berliner-formaat, maar in een soort tabloid-minus formaat. De krant wordt naar eigen zeggen kleiner en dikker (met dagelijks 32 pagina’s). Dit handzamere formaat zou beter passen bij het leesgedrag, waarbij lezers de krant meerdere malen per dag pakken en meenemen in hun tas en in de trein.
Het FD blijft inzetten op print. “Print voor je merk is woest belangrijk”, zegt hoofdredacteur Jan Bonjer in een interview met Adformatie. Op de eigen site laat Bonjer weten dat het FD signalen krijgt, dat de lezers papier ‘herontdekken’. Ook bij de doelgroep van young professionals zou er behoefte zijn aan de gedrukte krant. In het digitaal leestijdperk wint papier aan kracht, zo stelt het FD.

Bron: Adformatie/fd.nl

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK