Cross media werkt voor nieuwstitels

Print en online nieuws brengen gaat heel goed samen. Dat stelt Lauren van der Heijden van de Persgroep Nederland in een interview met Adformatie. Van der Heijden baseert zijn uitspraak op basis van de uitkomsten uit het NOM Mediamerken 2017 onderzoek. Nieuw in dit onderzoek is, dat de bereikgegevens van print en online is samengevoegd. Van der Heijden: ‘Daardoor hebben we een goed beeld van het gecombineerde bereik van 45 nieuwsmediamerken die hun content zowel op papier als digitaal verspreiden. Bij de Persgroep blijkt de overlap tussen print en digitaal maar 12% te bedragen: het zijn dus echt verschillende groepen mensen die de krant op papier lezen en die het nieuws digitaal tot zich nemen. Dat betekent dat je significant meer netto bereik realiseert wanneer je zowel onze papieren als onze digitale nieuwsmerken inzet.’ Print is dan ook nog lang niet dood, stelt Van der Heijden, die de nieuwstitels ‘bakens van betrouwbaarheid’ noemt in ‘tijden van nepnieuws.’ Hoewel video in opkomst is, hechten veel lezers ook nog altijd aan hun gedrukte krant, vooral in het weekend.

Bron: Adformatie

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK