Forse investering Helloprint

Het Europese printplatform Helloprint haalt miljoenen aan financiering op bij haar bestaande investeerders.
Het Helloprint platform is inmiddels live in zeven landen. “Onze groei ontwikkelt volgens plan”, aldus Hans Scheffer (foto), CEO en Founder van Helloprint. “We verwachten dit jaar de grens van 50 miljoen euro omzet te doorbreken, een toename van ongeveer 50% vergeleken met het jaar hiervoor. Ons business model heeft zich de afgelopen jaren bewezen, en we zien grote kansen voor verdere groei in de snel groeiende online-printmarkt.”
Waar de traditionele commerciële printmarkt te maken heeft met een stabiele groei, is een sterke toename in het aandeel online waar te nemen. “De printmarkt is in Europa een enorme industrie met een waarde van ongeveer 160 miljard euro, maar nog steeds vindt het grootste gedeelte van de bestellingen op dit moment offline plaats. Die markt biedt grote kansen. In 2018 zal onze focus liggen op het uitbouwen van ons marktaandeel in de huidige landen, maar tegelijkertijd investeren we fors in de schaalbaarheid van ons platform, met als doel: aanwezigheid in heel Europa. De nieuwe investering van onze huidige aandeelhouders draagt hier aan bij, en we zijn dan ook erg blij met continuering van de samenwerking en het commitment van onze aandeelhouders”, aldus Scheffer.
Bregal Unternehmerkapital en Project A stapten beiden in maart 2017 in Helloprint voor een lange termijn-samenwerking.

Het Helloprint platform stelt producenten van bedrukte en gedrukte producten in staat hun producten online te verkopen. Het platform zorgt voor klant-acquisitie, de juistheid van het ontwerp en het betaalproces. “Voor veel producenten is het simpelweg niet mogelijk om hun producten online te verkopen vanwege de complexe keten, de hoge orderkosten en het ontbreken van online marketingkennis”, aldus Scheffer. “Door samen te werken met ons platform ontstaat een additioneel verkoopkanaal, zonder investeringen in tijd en geld, en voor veel producenten is dit een interessante mogelijkheid.”
Aan de klantzijde biedt het platform ook toegevoegde waarde. Scheffer: “We zien dat veel klanten moeite hebben met het online bestelproces van veel online printbedrijven, vanwege de complexiteit van keuzes, materiaal en het printklaar krijgen van ontwerpen. Helloprint geeft klanten de zekerheid dat hun bestand altijd perfect is, dat de producten altijd op tijd geleverd worden en dat ze van de beste kwaliteit zijn. Het is dan ook onze missie om het bestellen van printproducten net zo gemakkelijk te maken als het online kopen van schoenen, boeken, hotelovernachtingen of eten. Dat is de reden dat we vol investeren in de gebruikservaring, kwaliteit en betrouwbaarheid. Afgelopen jaar steeg onze Net Promoter Score met meer dan 20%, en onze producten bereikten een On-Time-Delivery score van boven de 99%. Dat proces heeft dan ook continue aandacht.”

Helloprint, opgericht in 2013, groeit razendsnel in de Europese markt. Meer dan 200.000 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, en Ierland bestellen hun bedrukte en gedrukte producten via het platform. Via een netwerk van honderden internationale printpartners zijn meer dan 3.000 unieke bedrukte producten overal en op elk moment beschikbaar voor klanten. Het bedrijf werkt vanuit Rotterdam, waar het Europese hoofdkantoor is gevestigd, en vanuit Valencia, Spanje, waar het internationale Customer Experience Centre is gevestigd.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK