Adverteren? Bel ons +31618883969 sales@blokboek.com

Tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere inktprijzen

De hubergroup kondigt met onmiddellijke ingang prijsverhogingen aan voor alle middels energie uithardende inkten en vernissen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Afhankelijk van de individuele productlijn zullen de grondstofgerelateerde prijsaanpassingen op specifieke gebieden variëren van 6 tot 8 procent.

“Door een ernstig tekort aan belangrijke grondstoffen voor deze producten, die een aanzienlijke impact hebben op onze grondstofkosten, is deze prijsstijging onvermijdelijk”, zegt Carsten Zölzer, Director Product Management Sheetfed & UV binnen de hubergroup.

Verschillende problemen zijn nu van invloed op de grondstofprijzen. Met name fotoinitiatoren, oligomeren en monomeren die nodig zijn voor energy-curing drukinkten zijn schaars op de markt, wat een prijssturend effect heeft. Redenen hiervoor zijn de sluiting van productievestigingen van belangrijke grondstof producenten in China, die gericht zijn op milieubescherming, en de herclassificatie van bepaalde fotoinitiatoren, die aanzienlijke gevolgen hebben voor de markt. Onverwachte tekorten als gevolg van overmacht maken dit nog erger.

“Terwijl de hubergroup intensief werkt aan het opvangen van het aanbodtekort en werkt aan alternatieve oplossingen, heeft deze situatie nu een niveau bereikt waarop we kostenstijgingen in onze productportfolio voor energiehardende producten niet kunnen beperken. Als verantwoordelijke, servicegerichte en kwaliteitsgerichte leverancier voor de druk- en verpakkingsindustrie in heel Europa en Amerika zullen we in contact treden met ons klantenbestand over de productspecifieke verhogingen die we moeten doorvoeren”, zegt Carsten Zölzer.

Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld
blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK