Tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere inktprijzen

De hubergroup kondigt met onmiddellijke ingang prijsverhogingen aan voor alle middels energie uithardende inkten en vernissen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Afhankelijk van de individuele productlijn zullen de grondstofgerelateerde prijsaanpassingen op specifieke gebieden variëren van 6 tot 8 procent.

“Door een ernstig tekort aan belangrijke grondstoffen voor deze producten, die een aanzienlijke impact hebben op onze grondstofkosten, is deze prijsstijging onvermijdelijk”, zegt Carsten Zölzer, Director Product Management Sheetfed & UV binnen de hubergroup.

Verschillende problemen zijn nu van invloed op de grondstofprijzen. Met name fotoinitiatoren, oligomeren en monomeren die nodig zijn voor energy-curing drukinkten zijn schaars op de markt, wat een prijssturend effect heeft. Redenen hiervoor zijn de sluiting van productievestigingen van belangrijke grondstof producenten in China, die gericht zijn op milieubescherming, en de herclassificatie van bepaalde fotoinitiatoren, die aanzienlijke gevolgen hebben voor de markt. Onverwachte tekorten als gevolg van overmacht maken dit nog erger.

“Terwijl de hubergroup intensief werkt aan het opvangen van het aanbodtekort en werkt aan alternatieve oplossingen, heeft deze situatie nu een niveau bereikt waarop we kostenstijgingen in onze productportfolio voor energiehardende producten niet kunnen beperken. Als verantwoordelijke, servicegerichte en kwaliteitsgerichte leverancier voor de druk- en verpakkingsindustrie in heel Europa en Amerika zullen we in contact treden met ons klantenbestand over de productspecifieke verhogingen die we moeten doorvoeren”, zegt Carsten Zölzer.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK