Coldenhove Papier in Amerikaanse handen

Coldenhove Papier in Eerbeek wordt overgenomen door het Amerikaanse Neenah Paper. De Amerikanen nemen alle aandelen over van de twee families van de oprichters en het huidige management.
Coldenhove levert wereldwijd speciale papiersoorten zoals: sublimatietransferpapier (voor textielbedrukking) en bedient daarmee niches in de papiermarkt. Volgens Jeroen Alkemade, CEO van Coldenhove Papier, was het bedrijf al een tijdje op zoek naar een ‘financieel sterke strategische partner’. Dat is dus Neenah Paper geworden, dat verkoopvertegenwoordigingen in meer dan 80 landen heeft.
Coldenhove Papier is opgericht in 1661 en draaide in 2016 een omzet van 40 miljoen euro en biedt werk aan 120 mensen.

Bron: Coldenhove Papier

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK