Coldenhove Papier in Amerikaanse handen

Coldenhove Papier in Eerbeek wordt overgenomen door het Amerikaanse Neenah Paper. De Amerikanen nemen alle aandelen over van de twee families van de oprichters en het huidige management.
Coldenhove levert wereldwijd speciale papiersoorten zoals: sublimatietransferpapier (voor textielbedrukking) en bedient daarmee niches in de papiermarkt. Volgens Jeroen Alkemade, CEO van Coldenhove Papier, was het bedrijf al een tijdje op zoek naar een ‘financieel sterke strategische partner’. Dat is dus Neenah Paper geworden, dat verkoopvertegenwoordigingen in meer dan 80 landen heeft.
Coldenhove Papier is opgericht in 1661 en draaide in 2016 een omzet van 40 miljoen euro en biedt werk aan 120 mensen.

Bron: Coldenhove Papier

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK