Overheidscommunicatie op papier blijft

Het kabinet Rutte III zet in op digitale dienstverlening door de overheid, maar de burger blijft de keuzemogelijkheid houden om overheidsinformatie per post op papier te ontvangen. Het kabinet vindt dat zoveel overheidscommunicatie digitaal moet plaatsvinden, met als argument dat dit veilig, snel en goedkoop is. Maar ‘mensen die niet elektronisch kunnen communiceren moeten dat ook op een andere manier kunnen blijven doen. Daarom blijft er een keuzemogelijkheid om per post met de overheid te communiceren.’
In een reactie noemt de organisatie Papier en Karton deze toezegging van het nieuwe kabinet ‘een goede stap’. Maar zij ziet graag dat de keuzemogelijkheid niet alleen wordt geboden aan mensen die niet elektronisch kunnen communiceren, maar ook geldt voor burgers die dat niet willen.

Bron: papierenkarton

Noot van de redactie: het regeerakkoord staat online maar is ook in papieren versie verschenen.

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK