Tarieven Afvalbeheersbijdragen Verpakkingen en Papier wijzigen

Met ingang van 2023 zijn de tarieven voor de Afvalbeheersbijdragen Verpakkingen en Papier omhoog gegaan. Hoewel ze op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, zijn het twee verschillende onderwerpen. Maar wat zijn nu precies de Afvalbeheersbijdragen Verpakkingen en Papier en waarom betalen klanten dit? Senefelder legt het uit.

Senefelder Tarieven

Het bedrijfsleven is verplicht om een Afvalbeheersbijdrage te betalen aan het Afvalfonds Verpakkingen. Stichting Afvalfonds Verpakkingen is wettelijk verantwoordelijk voor het realiseren van de recycledoelstellingen die de Nederlandse overheid heeft opgelegd. Stichting Afvalfonds Verpakkingen doet dit tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten. Hierbij streven ze naar een circulaire economie waarin verpakkingsmateriaal grondstof is én blijft.

Als gevolg hiervan gaat voor 2023 de Afvalbeheersbijdrage voor het gebruik van folie met 50% omhoog. De bijdrage voor papieren verpakkingen daalt met ca. 50%. Deze kosten worden, net als voorgaande jaren, doorbelast op de factuur.

Zowel de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen als de Afvalbeheersbijdrage Papier worden doorbelast, maar zijn uitsluitend kostendekkend en maken geen deel uit van de exploitatie van Senefelder Misset.

Lees de gehele uitleg

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK