Afvalfonds verpakkingen slaat alarm over hergebruik van plastic

Nederland behoort in Europa tot de koplopers in huishoudelijke afvalscheiding en -verwerking. Voor het Afvalfonds Verpakkingen is dat niet genoeg, vooral voor plastic. Het systeem loopt tegen zijn grenzen aan.

Afvalfonds Verpakkingen Logo

Nederland heeft na België de beste recyclingcijfers van Europa. Met 49 procent recycling is het Nederlandse doel van 40 procent afgelopen jaar gehaald, net als het Europese doel van 22,5 procent. Tegelijkertijd is slechts de helft van de plastic verpakkingen die nu op de markt komen geschikt voor recycling.

Hester Klein Lankhorst

Met plastic kunnen we dan ook niet zo doorgaan, vindt Hester Klein Lankhorst, directeur van het Afvalfonds Verpakkingen. Ze doet een dringende oproep aan producenten, inzamelaars en verwerkers. “We moeten toe naar hoogwaardiger hergebruik, zodat we de kringloop van verpakkingsmateriaal helemaal kunnen sluiten.” Daarbij moeten alle partijen in de keten aan de bak, zegt Klein Lankhorst in een artikel op de website van Trouw.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK