Britten gooien bijna 100 miljard plastic verpakkingen per jaar weg

Britse huishoudens zouden volgens het onderzoek ‘The Big Plastic Count’ wekelijks 66 verpakkingen van plastic weggooien. Slechts 12% zou verwerkt worden via recycling.

The Big Plastic Count

Greenpeace en Everyday Plastic deden het onderzoek in het Verenigd Koninkrijk. Bijna 250.000 mensen van ongeveer 100,000 huishoudens (1 uit 262 in het VK) deden aan het onderzoek mee. Binnen één week in de maand mei gooiden zij bijna 6,5 miljoen stuks plastic verpakkingsafval weg.

Als deze cijfers representatief zijn van elk huishouden in het VK, dan komt dat neer op ongeveer 1,85 miljard plastic verpakkingen per week en 96,57 miljard per jaar.

Voedsel- drankenverpakkingen

Voedsel- en drankenverpakkingen waren volgens het onderzoek goed voor zo’n 83 procent van de totale hoeveelheid gegenereerd afval. Verpakkingen van schoonmaakmiddelen en toiletartikelen maakten 7 procent uit van het totaal. De laatste 10 procent betrof elk ander soort plastic verpakking. De meest getelde soort verpakking was die voor groente en fruit (1,02 miljoen), gevolgd door snackverpakkingen (1,01 miljoen).

Weinig recycling

Volgens de organisaties belandt bijna de helft (46 procent) van al het plastic afval, dat Britse huishoudens verlaat, in de verbrandingsoven. Nog eens 25 procent gaat naar de stortplaats, en 17 procent wordt geëxporteerd naar het buitenland. Slechts 12 procent wordt gerecycled binnen het VK. Everyday Plastic schrijft dat dit ‘overweldigend bewijs’ is dat het Britse recyclingsysteem niet werkt, en niet om kan gaan met de hoeveelheid plastic afval die Britten genereren.

Bronnen: The Big Plastic Count en AfvalOnline.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK