Poll van sign.nl: 40% ondernemers moeite met invullen van vacatures

Sign.nl deed onderzoek naar de arbeidsmarkt in de volle breedte van de sign branche, door middel van een poll op de website.

Poll

Het overgrote deel van de personele tekorten zit in de hoek van de montage van grootformaat uitingen in hoofdzakelijk buitentoepassingen. 26% van de ingezonden stemmen gaven dat aan. Maar er was eveneens gebrek aan (print)operators en DTP’ers/vormgevers.

13% van de stemmers zegt vaak met ZZP’ers te werken, maar het kost ook daar veel moeite om die tijdelijk te kunnen krijgen.

Om personeel te behouden moet je kennelijk ook veel doen als werkgever. 10% gaf aan dat nieuwe mensen relatief snel na indiensttreding alweer vertrokken.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK