Papierfabriek in Eerbeek upgrade kartonmachine

Vanaf 13 september wordt de huidige productie van de papierfabriek in Eerbeek stilgelegd voor de uitvoering van een forse upgrade van de kartonproductie.

Folbb Eerbeek
Bron foto: website FOLBB

De upgrade betreft niet alleen de modernisering van de productie, maar zal tevens zorgdragen voor een flinke besparing op het gasverbruik.

FOLBB (Folding Boxboard Eerbeek B.V.) heeft meer details bekendgemaakt over de geplande upgrade van de kartonmachine in de fabriek in Eerbeek. In mei werd de upgrade al aangekondigd. Het bedrijf heeft nu bekendgemaakt dat de productie van de machine op 13 september gedurende 25 tot 30 dagen zal worden stilgelegd om de upgrade te installeren, en daarbij de infraroodinstallatie te moderniseren die wordt gebruikt om het karton te drogen.

Het huidige ‘persgedeelte’ heeft het einde van zijn technische levensduur bereikt, en zal volledig worden vervangen door een ultramoderne versie. De investering zal betere prestaties en een grotere efficiëntie van het persproces opleveren, aldus de FOLBB. Tegelijkertijd zullen de infraroodbranders voor het drogen van het karton worden geüpgraded. Dit levert een besparing op van ongeveer 5 procent op het gebruik van aardgas.

“Dit is de eerste stap in een meerjarig investeringsproces om de fabriek te moderniseren en duurzamer te maken”, aldus Otto van Beers, algemeen directeur van Vouwkarton Eerbeek.

De Eerbeekse fabriek vormt samen met zijn Duitse tegenhanger Baiersbronn de FOLBB Group, die in juli 2021 werd overgenomen door fondsen die worden beheerd door Oaktree Capital. “Onze huidige eigenaar ondersteunt de komende jaren actief investeringen in de modernisering en verduurzaming van onze kartonfabriek in Eerbeek”, zegt CEO Daniel Wiktorin van de FOLBB Groep. “Met de moderniseringen en verbeteringen die we vandaag aankondigen, is een investering van enkele miljoenen gemoeid. Het meerjarige investeringsprogramma omvat een reeks grote investeringen die de komende jaren zullen worden gedaan.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK