H&M kiest voortaan verpakkingen van papier

Steeds vaker kiezen webshops voor papier als verpakking. Modeketen H&M zette ook de stap richting papier in plaats van de tot nu toe gebruikelijke plastic zak.

H En M Papieren Verpakkingen

De modeketen heeft als doelstelling om in 2025 alle verpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.

Zalando maakte een paar weken geleden bekend ook over te stappen op papieren verpakkingen

Annet Feenstra, sustainability manager H&M Nederland, zegt in het persbericht: “Om ervoor te zorgen dat aankopen in goede staat bij onze klanten aankomen, hebben we gezocht naar een duurzamere papiersoort die stevig genoeg is. Het papier heeft geen coating en is daarom gemakkelijk te recyclen. En bij het transport wordt er zo min mogelijk ruimte ingenomen. De meeste producten zijn nog wel verpakt in een plastic binnenzak, omdat deze om veiligheids- en hygi├źneredenen tijdens het transport vanuit de leverancier nog vaak gebruikt moeten worden. We werken eraan om ook hier zo snel mogelijk een duurzamer alternatief voor te vinden. De papieren verpakkingen kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor het retourneren van producten.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK