Voortaan betalen voor nieuwsbrief van The New York Times

Een nieuwe stap in online businessmodellen voor ‘nieuwscontent’ komt van The New York Times. Nieuwsbrieven worden voortaan aan betalende abonnees gestuurd. ‘Gratis’ is bij de krant voorgoed voorbij.

De krant wil met een betaalde versie van 19 van de in totaal 50 verschillende nieuwsbrieven de stap naar een volledig (digitaal) abonnement kleiner maken. In de afgelopen 1,5 jaar heeft de krant een flinke online groei doorgemaakt en wil dit nu via betaalde nieuwsbrieven verder uitbreiden.

Thenewyorktimeslogo

De krant heeft in haar aankondiging nog geen tarieven vermeld. De titel gaat de nieuwsbrieven in drie categorieën verdelen: briefings, gepersonaliseerde alerts en dus de betaalde nieuwsbrieven. Briefings blijven gratis, want de verwijzingen naar artikelen komen terecht in de betaalmuur, waar de krant hoopt op extra abonnees. Hetzelfde gaat gelden voor de gepersonaliseerde alerts.

De krant verwacht dat mensen met een band met de krant best willen betalen voor de nieuwsbrieven.

Betalen

Volgens productmanager Alex Hardiman van The New York Times, gaat het hier om exclusieve content die de verdieping aanbiedt in bepaalde onderwerpen. Er wordt dus ingespeeld op een doelgroep die echt interesse heeft in onderwerpen en die met een nieuwsbrief op een laagdrempelig, maar wel persoonlijke manier op de hoogte gehouden kunnen worden. Deze doelgroep heeft in feite al een band met de titel en de achterliggende journalisten.

Lees verder bij Niemanslab

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK