Betalen voor online nieuws nog niet erg populair

Voor online nieuws moet steeds vaker worden betaald. Toch blijkt dat slechts 11% van de Nederlanders bereid is tot het betalen voor zogenaamde ‘premium’ artikelen binnen de gebruikelijke dagbladmerken.
Dat blijkt uit de Mediamonitor 2019 van het Commissariaat voor de Media. In de landen om ons heen zijn soortgelijke resultaten gescoord. Het type betaalmuur maakt daarbij niet zo heel veel uit. Het zogenaamde ‘metered’ model wordt het vaakst toegepast, waarbij de lezer per tijdsperiode een aantal artikelen gratis mag lezen, daarna moet de lezer betalen. Meestal betreft dat een jaarabonnement, al dan niet gecombineerd met een printuitgave in het weekend. Toch blijkt dat het metered model slechts in 40% van de gevallen resulteert in het bereiken van de betaalpagina na het aanklikken van een ‘niet gratis’ artikel. Dat kan dus nog stukken beter.

Betaalde content

Mensen kiezen liever voor een betaalde videostreamingdienst, blijkt uit het onderzoek. Nieuwsmedia staan met 30% op de tweede plaats. Op de derde plaats, net onder de nieuwsmedia, staan de muziekstreamingdiensten.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK