Technasium-leerlingen ontwerpen kartonnen verpakking

Farah, Elsemieke, Kira en Jasmijn zijn vier leerlingen uit 3 technasium-vwo van Het Erasmus in Almelo. Binnen het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) gingen aan de slag voor verpakkingsbedrijf Zalpak. Zij kregen van Zalpak de opdracht om een verpakking van karton voor AGF-producten (aardappelen, groente en fruit) te ontwerpen.

Technasium Zalpak

Vanaf de website van Papier en Karton: Na de oriëntatie startten Farah, Elsemieke, Kira en Jasmijn met schetsen die zij presenteerden aan Zalpak. “Dit hielp ons goed om de juiste richting te kiezen; zo konden we een definitief ontwerp maken. In dit ontwerp hielden we rekening met het programma van eisen, zoals dat het FSC-karton moet zijn, dat het goed gevouwen moet kunnen worden en natuurlijk dat het goed recyclebaar is. Bij het ontwerpen hebben we ook rekening gehouden met zaken als vervoer. Dat de bakjes makkelijk te stapelen zijn, niet snel schuiven en de aardbeien beschermen. En of het makkelijk te bedrukken is, is ook belangrijk. We hebben het zo ontworpen dat elk bedrijf makkelijk zijn eigen naam op de verpakking kan drukken. Het was wel grappig dat we in het begin nog even niet stil stonden bij hoeveel aardbeien in het bakje moesten passen. Dat is natuurlijk wel heel belangrijk. Je leert tijdens dit project rekening te houden met heel veel verschillende dingen. Dit was écht een leuke opdracht. Je werkt samen met de mensen van Zalpak en het was gezellig met elkaar. En je hebt alle ruimte om volop creatief bezig te zijn, dat is echt heel leuk!”

Ook leerlingen een opdracht laten uitwerken?

Heb je ook een vraagstuk waar technasiumleerlingen mee aan de slag zouden kunnen? Vind via technasium.nl een school bij jou in de buurt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK