Verpakking meer dan kartonnen doos

De Europese verpakkingsfabrikant DS SVerpakkingmith wil zijn klanten – retailers en fabrikanten – het belang van verpakkingen extra onder de aandacht brengen. Een verpakking is meer dan een kartonnen doos, lijkt het allesoverheersend thema van het recent geopende Impact Center in het Belgische Gent (het zesde Impact Center van DS Smith in Europa). Dat demonstratiegebouw heeft de bedoeling om het effect van verpakkingen en de mogelijkheden ervan aan te tonen. De manager van het complex, Olivia van Hauwermeieren, benadrukt dat het centrum heel praktisch gericht is op de weg die een verpakking aflegt van het magazijn naar de consument. Bezoekers kunnen het logistieke proces met hun eigen ogen zien, voorbeelden aanraken en ervaren welke verpakkingsvoordelen er bestaan.”

Wie het centrum binnenstapt, komt als eerste binnen in een gesimuleerde retailomgeving. Een complete supermarkt is daarbij op kleine schaal nagebouwd, vooral tot bedoeling om te laten zien hoe een verpakking het verschil kan maken en wat de aandachtspunten zijn.

Bron: shoppermarketingupdate

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK