Twentse Stalenmakerij maakt behangboeken voor Chinese markt

Twentse Stalenmakerij in Haaksbergen maakt met 25 werknemers vooral ‘behangstalen’. Ze gaan de hele wereld over en ze komen zelfs tot in China. Een inspirerend artikel in Tubantia toont de krachten van een wel heel speciaal bedrijf.

Het bedrijf werd in 1983 opgericht en maakt momenteel ca. 1,5 miljoen euro omzet. Dennis Semmekrot: “Laatst nog hebben we duizend behangboeken naar China geëxporteerd. Maar ze gaan bijvoorbeeld ook naar Dubai en Rusland. Dat is wel een leuke gedachte, dat ze daar behang zitten uit te zoeken uit onze boeken.”

Twentse Stalenmakerij

Niet alleen papier

Het bedrijf werkt tegenwoordig met veel meer materialen. Ook leer, bijzondere stoffen, hout en metaal kunnen in een stalenboek worden gepresenteerd. Al die materialen vormen wel een uitdaging. “Er zijn veel verschillende machines nodig om te snijden, graveren, boren, binden, sorteren en monteren. En voor een deel van het werk bestaan helemaal geen machines”, zegt Semmekrot in een interview in Tubantia.

Dat Dennis een achtergrond heeft vanuit de installatietechniek komt hem wel van pas. Veel van de oplossingen bij het bedrijf zijn door hem bedacht en in samenwerking met ‘maatwerk’ machine- bouwers ontwikkeld.

Mond-tot-mondreclame, maar ook online

Het bedrijf is zo specialistisch dat klanten de weg altijd wel weten te vinden, heel vaak via mond-tot-mondreclame. “We zijn groot geworden in behangboeken, maar die markt wordt kleiner. Mensen behangen niet meer elke muur, hooguit eentje in een kamer. Dus we hebben ons assortiment verbreed, we maken nu werkelijk voor alle soorten materialen stalenboeken. Het bedrijf is zo specialistisch dat klanten de weg altijd wel weten te vinden, heel vaak via mond-tot-mondreclame. Maar Dennis en Yvette kijken graag vooruit: “we zijn groot geworden in behangboeken, maar die markt wordt kleiner, mensen behangen niet meer elke muur, hooguit eentje in een kamer. Dus we hebben ons assortiment verbreed, we maken nu werkelijk voor alle soorten materialen stalenboeken.”

“En we kunnen en willen eigenlijk nog wel meer. De machines die hier staan kunnen alles maken, alles waar een consument iets te kiezen heeft en een vertegenwoordiger mee langskomt, alle verkoopmaterialen voor elk bedrijf kunnen we produceren.” En dus hebben ze onlangs de website helemaal laten vernieuwen. Niet alleen de vormgeving, ook de vindbaarheid op internet is helemaal up-to-date. “Dat hoort er tegenwoordig gewoon bij. Ook al weten onze vertrouwde klanten ons altijd te vinden, het is goed om je horizon te verbreden.”

Lees verder bij Tubantia

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK