Smartbadge op Sign&Print Festival

De beursorganisatie van Sign & Print Festival introduceert op 11 en 12 maart 2020 de smartbadge technologie. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kan de bezoeker partnerstands en experiences scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie over wilt ontvangen.

Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. “Deze unieke tool is op andere vakbeurzen van Easyfairs al een succes gebleken, en wij kijken dan ook met veel interesse uit naar de kennismaking van de grafimedia en signindustrie met de smartbadge technologie”, aldus Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Manager Sign & Print Festival.

touch-collect-2

Digitaal visitekaartje

De smartbadge dient als een zogeheten ‘digitaal visitekaartje’ voor zowel partners als bezoekers. Van den Nieuwenhuizen: “Wij dragen print een warm hart toe, maar tegelijkertijd zijn wij ons ook bewust van de digitalisering van de huidige sector. Het valt de laatste tijd steeds meer op dat niet iedereen meer de traditionele visitekaartjes op zak heeft. Daarom zijn wij enorm blij dat bezoekers nu met het scannen van de badge alle informatie van de gescande partners en experiences in één handig overzicht ontvangt bij thuiskomst. De bezoeker ontvangt dus alleen digitale informatie van partners waarin hij of zij zelf interesse heeft getoond.”

Win-win situatie: voor bezoekers en partners

“Het is een win-win situatie. We leven in een tijdperk dat tijd vaak een bottleneck is. Dit is onder bezoekers ook bij beursbezoeken soms het geval, ondanks dat we het beursbezoek met alle kennissessies, workshops en exposities enorm weten te verlengen. Een bezoeker in tijdnood die wel interesse heeft in een bepaalde partner, kan met een simpele swipe langs de smartbadge gemakkelijk informatie inwinnen om later contact te zoeken. Je exposure en ROI krijgt hiermee een enorme boost”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

Vanaf 2020 gaan alle beurzen van Easyfairs in Nederland werken met deze smartbadge technologie. Van den Nieuwenhuizen: “Het is voor zowel onze bezoekers als exposanten volledig nieuw. Daarom zetten we tijdens de beurs hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge. Het is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool om informatie te verzamelen, want de bezoeker hoeft enkel de badgelezer van de exposant aan te raken met zijn of haar badge. Vervolgens gaat een groen lichtje aan en piept de badgelezer. Later op de dag ontvangt de bezoeker alle verzamelde exposanteninformatie per mail.”

Inspelen op de trends in grafimedia en signindustrie

“Deze technologie past ook perfect bij onze missie ‘Visit the future’. Niet alleen maken we het verzamelen van informatie eenvoudiger, ook spelen we hiermee in op de trends in de markt op het gebied van duurzaamheid en technologieën. Met het oog op de toekomst werken wij aan een duurzame beursbeleving”, aldus Van den Nieuwenhuizen.

De eerste editie van Sign & Print Festival vindt op 11 & 12 maart 2020 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Bekijk de nieuwe website van Sign & Print Festival voor meer informatie over de beurs en over de smartbadge technologie: www.signprintexpo.nl.

Bron: Persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK