Afzeggingen van exposanten bij Sign & Print Festival

Vandaag werd bekend dat enkele exposanten zich terugtrekken op het Sign & Print Festival deze week in verband met het coronavirus. De organisatie van het Sign & Print Festival stelt alles in het werk om het event de toegevoegde waarde te geven voor standhouders en bezoekers van het event, ondanks de afzeggingen.

Rowdy van Nieuwenhuizen: “Deze situatie vraagt veel creativiteit en is uiterst moeilijk door het samenspel van meningen en feiten. Dat exposanten nu afzeggen is spijtig, maar we snappen een aantal individuele overwegingen. Van de 68 exposanten komen er 8 niet. De situatie is vanavond wat chaotisch, maar de organisatie heeft ervoor gekozen de actuele lijst van exposanten constant te updaten.”

Tot nu toe is zeker dat BeMatrix Nederland BV, FUJIFILM Sericol Nederland b.v., Helloprint, Igepa Nederland b.v., Onlineprinters, Prindustry, print.com en Promic Display Systems niet zullen deelnemen. Ook Screen zou afgezegd hebben, maar volgens Van Nieuwenhuizen is die afzegging teruggetrokken.

Feit is volgens de organisatie, dat met zo’n 10% ‘exposantenafzeggingen’ tot nu toe het event niet in gevaar zal komen. Het event is qua omvang ‘klein genoeg’ om eventuele aanpassingen qua indeling van de beursvloer snel door te kunnen voeren. Vraagstuk is wel wat de bezoekers gaan doen. Van Nieuwenhuizen zegt royaal over het aantal beoogde bezoekerregistraties te zijn gekomen, en dat zelfs bij een flink percentage
‘no-show’ het aantal verwachte bezoekers toch aanwezig zal zijn. Over exacte aantallen wil hij zich nu verder niet uitlaten. Bij de ingang wordt iedereen op haar of zijn temperatuur preventief gecontroleerd. Zie de ‘corona update‘ op de website.

Rutte zegt in de persconferentie dat we geen handen moeten schudden, maar evenementen kunnen gewoon doorgaan.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK