Boeken volop in beweging

Deze week is het Boekenweek. Diverse media besteden aandacht aan de auteurs en hun uitgevers. Voor onze branche is het eveneens aardig te weten wat de ‘stand van zaken’ is.

boekenweekIn 2019 verschenen er in Nederland 139.000 unieke papieren boektitels, die met elkaar zo’n 563 miljoen euro aan omzet wisten te genereren. Het aantal boeken dat verkocht werd was 39,7 miljoen. De top 3 bestsellers van 2019: Lucinda Riley, Ilja Leonard Pfeijffer en Rutger Bregman, was goed voor een omzet van 10 miljoen euro en bij elkaar zo’n 518.000 verkochte exemplaren.

Bron: De Volkskrant.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK