YouTube haalt Facebook voorzichtig in

YouTube en WhatsApp hebben de nummer één positie van Facebook in ons land ‘voorzichtig verstoten’ volgens de cijfers van Vinex/NOBO (onderzoek van Vinex).

social-maand-juli-17-sept-19Natuurlijk is het iets te gemakkelijk om alle socialmediakanalen in één adem in een top-10 lijstje te plaatsen. De kanalen hebben immers zeer uiteenlopende doelstellingen en daardoor ook zeer verschillende gebruikersgroepen. NOBO stelde slechts het lijstje gebruikers samen op basis van bekende cijferontwikkelingen, en daaruit blijkt dat YouTube langzaam groeit en Facebook min of meer  stabiliseert. En dat ondanks alle recente negatieve berichten over dit kanaal.

Lees meer details over de cijfers rondom socialmediakanalen bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Piet Bakker tekende de volledige analyse op aan de hand van de onderzoekscijfers.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK