SCREEN, Sappi en Mercian Labels werken samen in duurzame papieren verpakkingen

Als antwoord op de groeiende wereldwijde belangstelling voor duurzame verpakkingsoplossingen heeft SCREEN, samengewerkt met papierleveranciere SAPPI, en Mercian Labels, een bekroonde converter van digitaal etikettendrukwerk in het Verenigd Koninkrijk.

Screen Mercianlabels Sappi

Samen begonnen ze aan een de samenwerkingsproject om een recyclebare papieren verpakkingsoplossing te introduceren voor de gerenommeerde Britse fabrikant van speciale chocolade, Whitakers.

70% van de Europese consumenten is actief op zoek naar alternatieven voor plastic verpakkingen1. Met name in het Verenigd Koninkrijk blijkt uit een onderzoek van McKinsey dat 63% van de klanten papieren verpakkingen als een duurzamere en milieuvriendelijkere optie beschouwt. Deze verschuiving in de mindset van consumenten heeft merkeigenaren ertoe aangezet om papieren verpakkingen te omarmen, omdat ze erkennen dat deze in lijn liggen met hun bedrijfsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Juan Cano (Business Development Director bij SCREEN) zegt over deze samenwerking: “Onze samenwerking met SAPPI en Mercian Labels betekent een belangrijke stap in de richting van duurzame verpakkingen. De digitale inkjetdrukpers Truepress PAC520P van SCREEN, die inkten gebruikt die voldoen aan de voedselveiligheidsnormen op waterbasis, onderscheidt zich door zijn lagere milieubelasting, verminderde afval en snelle doorlooptijden. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om snel volumes op te voeren in de vroege stadia van marktontwikkeling en biedt een aantrekkelijke oplossing voor zowel converters als merkeigenaren.”

Sibylle Hajostek, Market Manager Paper & Packaging Solutions bij Sappi voegt hieraan toe: “Sappi is een pionier in de productie van flexibel verpakkingspapier en erkent het enorme potentieel in de markt voor duurzaam en recyclebaar verpakkingsmateriaal. Het selecteren van het juiste papier voor de juiste producttoepassing is cruciaal en onze expertise in barrièrecoating stelt ons in staat om de juiste barrière-eigenschappen te bieden voor productbescherming. Vooral op de Britse markt is er een grote vraag naar duurzamere verpakkingsoplossingen en we zijn verheugd dat we kunnen bijdragen om aan deze vraag te voldoen.”

Dr. Adrian Steele, Managing Director van Mercian Labels, een label converter met uitgebreide ervaring in digitaal printen, ziet een aanzienlijk potentieel in het diversifiëren naar papieren flexibele verpakkingen. Hij wijst erop: “De overstap naar papieren flexibele verpakkingen is een natuurlijke evolutie voor ons. Digitaal printen met milieuvriendelijke inkten biedt flexibiliteit bij het ontwerpen van verpakkingen door MOQ’s af te schaffen en doorlooptijden aanzienlijk te verkorten. Het maakt maatwerk mogelijk, vermindert afval door veroudering en, het allerbelangrijkste, sluit aan bij Whitakers’ streven naar duurzaamheid. We zien al lang de veelzijdigheid en milieuvoordelen van digitaal printen op etiketten, dus papiergebaseerde flexibele verpakkingen zijn een spannende markt voor ons om te verkennen.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK