Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Siegwerk en Prismade Labs werken samen aan interactieve verpakkingen

Siegwerk, leverancier van drukinkten voor verpakkingstoepassingen en etiketten, werkt aan innovatieve vouwdozen voor interactieve communicatie tussen het product en de consument. Dit is onderdeel van een ontwikkelingspartnerschap met Prismade Labs (www.prismade.com), een start-up en FutureLab van de edding Group die in 2016 is opgericht om innovatieve technologieën te ontwikkelen voor merkauthenticatie en documentbeveiliging.
“De mogelijkheid van communicatie tussen het product en de consument is zeker van invloed op de toekomst van de verpakkingssector door de steeds digitaler wordende wereld waarin wij leven, aldus Christoph Barniske, hoofd Digital Business bij Siegwerk. “Slimme verpakkingen of het ‘Internet of Packaging’, dat gebruik maakt van geïntegreerde digitale tags om met de consument te communiceren, zijn slechts twee voorbeelden van nieuwe verpakkingsconcepten van de toekomst.” Prismade heeft een speciale technologie ontwikkeld die smartphones in staat stelt om te communiceren met gedrukte elektronische structuren. Na het plaatsen van de verpakking op het scherm van de smartphone, kan de gebruiker interactie op de smartphone mogelijk maken, door met de vinger over de verpakking te vegen.

Sinds enkele maanden werkt een gezamenlijk projectteam, bestaande uit technische, verkoop- en conceptie-experts van beide partners, aan de ontwikkeling van op maat gemaakte kleuroplossingen, om het ‘Prismade-proces’ voor interactieve vouwdozen te realiseren. In dit kader ontwikkelt Siegwerk speciale drukinkten die compatibel zijn met standaard inktsystemen voor vouwdozen, en ervoor zorgen dat de Prismade technologie ook werkt.

Binnenkort worden de eerste prototypes van de interactieve vouwdozen gepresenteerd. Hiervoor hebben de partners, samen met de Hamburgse verpakkingsdeskundige Uwe Melichar van het merkenbureau FACTOR (www.factor.partners), Brösske, Meyer & Ruf (www.bmr-design.com) in Düsseldorf en de Edelmann Group, een specialist voor innovatieve ontwikkelingen, vouwdozenbouw en productie, een demonstratiemodel ontwikkeld. Met dit demonstratiemodel kunnen geïnteresseerden, aan de hand van een voorbeeld van een verpakking, kennismaken met het product. Bezoekers van Pharma PLAY in Frankfurt, FachPack in Neurenberg, LUXEPACK in Monaco en de AIPIA conferentie in Amsterdam, kunnen zich verheugen op een eerste blik op deze nieuw ontwikkelde verpakkingservaring.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Marco den Engelsman

Marco den Engelsman

Journalist, photographer and communication expert. Believes in the power of a mix of media. An image says more than a thousand words, but is always more powerful when combined with great words. And mix of media strengthens any message. With PRStory all media come together. A powerful PR story with text, image, photography and video which will lead to instantaneous action. Visit PRstory.nl for examples.

Laat een reactie achter

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

VIGC trainingen - Haarlem

  • Workshop PDF Update: 28 mei 2019
  • Workshop kleur in een productieproces: 11 juni 2019
  • Introductie in Printed electronics & functional printing: 27 juni 2019

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK