Siegwerk en Prismade Labs werken samen aan interactieve verpakkingen

Siegwerk, leverancier van drukinkten voor verpakkingstoepassingen en etiketten, werkt aan innovatieve vouwdozen voor interactieve communicatie tussen het product en de consument. Dit is onderdeel van een ontwikkelingspartnerschap met Prismade Labs (www.prismade.com), een start-up en FutureLab van de edding Group die in 2016 is opgericht om innovatieve technologieën te ontwikkelen voor merkauthenticatie en documentbeveiliging.
“De mogelijkheid van communicatie tussen het product en de consument is zeker van invloed op de toekomst van de verpakkingssector door de steeds digitaler wordende wereld waarin wij leven, aldus Christoph Barniske, hoofd Digital Business bij Siegwerk. “Slimme verpakkingen of het ‘Internet of Packaging’, dat gebruik maakt van geïntegreerde digitale tags om met de consument te communiceren, zijn slechts twee voorbeelden van nieuwe verpakkingsconcepten van de toekomst.” Prismade heeft een speciale technologie ontwikkeld die smartphones in staat stelt om te communiceren met gedrukte elektronische structuren. Na het plaatsen van de verpakking op het scherm van de smartphone, kan de gebruiker interactie op de smartphone mogelijk maken, door met de vinger over de verpakking te vegen.

Sinds enkele maanden werkt een gezamenlijk projectteam, bestaande uit technische, verkoop- en conceptie-experts van beide partners, aan de ontwikkeling van op maat gemaakte kleuroplossingen, om het ‘Prismade-proces’ voor interactieve vouwdozen te realiseren. In dit kader ontwikkelt Siegwerk speciale drukinkten die compatibel zijn met standaard inktsystemen voor vouwdozen, en ervoor zorgen dat de Prismade technologie ook werkt.

Binnenkort worden de eerste prototypes van de interactieve vouwdozen gepresenteerd. Hiervoor hebben de partners, samen met de Hamburgse verpakkingsdeskundige Uwe Melichar van het merkenbureau FACTOR (www.factor.partners), Brösske, Meyer & Ruf (www.bmr-design.com) in Düsseldorf en de Edelmann Group, een specialist voor innovatieve ontwikkelingen, vouwdozenbouw en productie, een demonstratiemodel ontwikkeld. Met dit demonstratiemodel kunnen geïnteresseerden, aan de hand van een voorbeeld van een verpakking, kennismaken met het product. Bezoekers van Pharma PLAY in Frankfurt, FachPack in Neurenberg, LUXEPACK in Monaco en de AIPIA conferentie in Amsterdam, kunnen zich verheugen op een eerste blik op deze nieuw ontwikkelde verpakkingservaring.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK