Brievenbus en Facebook werken samen

In een artikel op Sprout geeft sponsor Post.nl een aantal sprekende voorbeelden, waar brievenbusreclame en Facebook met elkaar samenwerken. Mooi stukje print promotie.

Een paar voorbeelden:

Tempel Optiek wilde de aandacht vestigen op een nieuw model zonnebril, als voorbeeld van waar de zaak voor staat. Daarvoor stuurde directeur Hartger Fijten potentiële klanten via een huis-aan-huisfolder in Schiedam een kaart met daarop de nieuwe zonnebril. De kaart bevatte verder geen aanbieding of call-to-action, maar riep alleen een bepaald beeld en gevoel op. Tegelijkertijd was dezelfde afbeelding te zien langs de weg én verscheen het beeld op Facebook, met dezelfde look and feel. Tempel Optiek kocht hiervoor Timeline-impressies op Facebook, speciaal gericht op de Schiedamse brildragende consument.

Le Fantôme, webwinkel in modeaccessoires, zoals sieraden, horloges en koffers.
De webwinkel is nieuw. Door hem meer onder de aandacht te brengen van potentiële klanten, wil de eigenaar meer naamsbekendheid creëren. Eerst, als pilot, in Breda en Eindhoven. Als dat aanslaat, wellicht ook landelijk. In Breda en Eindhoven werd eerst een kaart huis-aan-huis verspreid. Op de kaart stond een mooie visual van verschillende accessoires plus een kortingscode, waarmee je korting kreeg op je aankoop in de webwinkel. Tegelijkertijd werd een Facebook-campagne en een bannercampagne op internet ingezet, met dezelfde actie, waarbij de advertentie ook lokaal gericht werd geplaatst op drukbezochte websites en lokale Facebook-impressies werden gekocht. Deze werden dus ook weer heel gericht onder de aandacht gebracht van inwoners van Breda en omgeving.

Ook wij hebben een whitepaper geschreven over de interactie tussen Print en Telecom.

Die is op onze nieuwe website WhitePaperFactory gratis te downloaden.

Het artikel in Sprout lees je hier.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK