De Valentijnskaart scoort goed!

Dat beweert PostNL althans. Zij deden onderzoek naar wat mensen het liefste ontvangen op Valentijnsdag. De kaartjes per post blijken populairder dan spannende lingerie: “Ruim 8 op de 10 mensen ontvangt liever een kaartje dan chocolade, rozen of lingerie voor Valentijnsdag.”

PostNL liet het onderzoek door marktonderzoeksbureau Factsnapp uitvoeren onder ruim 500 Nederlanders. Valentijnsdag blijkt vooral populair onder de jongere generaties: “Maar liefst 86% van hen geeft aan het leuk te vinden om een kaart te krijgen op Valentijnsdag. Opvallend is dat mensen die in het digitale tijdperk opgroeiden een romantische handgeschreven valentijnskaart extra weten te waarderen. Een kaart als valentijnsverrassing is hiermee populairder dan chocolade (75%), bloemen/rozen (79%), een appje (68%) of lingerie (37%).”

De meeste mensen sturen een valentijnsboodschap om attent te zijn of om iemand de liefde te verklaren. De oudere doelgroep doet dit ook om iemand een steuntje in de rug te geven. Slechts één op de vijf mensen verwacht valentijnspost te krijgen, maar toch leegt bijna de helft op Valentijnsdag zeker de brievenbus.

Bron: PostNL

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK