Sappi levert solide resultaten in een moeilijk economisch klimaat

“In de context van aanhoudende uitdagende mondiale macro-economische omstandigheden en zwakke papiermarkten ben ik blij dat de groep een EBITDA van 156 miljoen dollar heeft gerealiseerd”, is het commentaar van Steve Binnie, Chief Executive Officer van Sappi, op de resultaten van de Sappi Group.

De papiermarkten zijn onvoorspelbaar en de vraag stond nog steeds onder druk door het lage consumentenvertrouwen, de hoge rentetarieven en de aanhoudende geopolitieke instabiliteit.
De winstgevendheid van Sappi werd bovendien negatief beïnvloed door ongeveer US$ 45 miljoen als gevolg van de lagere productievolumes die verband hielden met de geplande onderhoudsstops bij de Saiccor-, Ngodwana- en Cloquet Mills, enigszins gecompenseerd door een positieve aanpassing van de reële waarde van de plantages ter waarde van US$ 26 miljoen.

Sappi 2023 10 10 Lanaken Mill

Een belangrijk onderdeel van Sappi’s Thrive-strategie is het verminderen van de blootstelling aan de dalende markten voor grafisch papier en het garanderen van een hogere bezettingsgraad van de grafische activa. De rationalisatie van de Europese grafische papiercapaciteit kwam in de loop van het kwartaal in een stroomversnelling met de sluiting van de Stockstadt-fabriek en de daaropvolgende carrousel van verkoopvolumes naar alternatieve activa. Ook het overlegproces voor de sluiting van de papierfabriek Lanaken (foto links) werd laat in het kwartaal afgerond.

Vooruitkijkend verklaart Binnie: “Rekening houdend met de aanhoudende macro-economische onzekerheid, verwachten we dat de EBITDA voor het tweede kwartaal van FY24 vergelijkbaar zal zijn met die van het eerste kwartaal.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Laat een reactie achter

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK